AKSARAY / MERKEZ - Şehit Fatih Gökkaya İlkokulu

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 104. Kuruluş Yıl Dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı okulumuzda coşku ve sevinç içerisinde kutlandı. Kutlama programımızda öğrencilerimiz doyasıya eğlendiler. Programımız çeşitli yarışmalarla daha eğlenceli bir şekilde gerçekleşti. Programımızda emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Rahmet, Minnet ve Saygıyla Anıyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle hazırlanan program okulumuzda yapıldı.

Mrt

Ülkemiz Deprem kuşağında bulunmaktadır. Afetlere Hazırlık Etkinlikleri, geçmişteki acı tecrübeleri ile birçok can kayıplarının yaşandığı ülkemizde tüm hızıyla devam etmektedir.   "Asrın Felaketi"  olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 yılında yaşadığımız depremlerin yaraları sarılmaya çalışılırken,  her yıl 1-7 Mart ‘Deprem Haftası’ ile deprem gerçeğine dikkat çekilmektedir. Bu kapsamda  öğrencilerimizi afet risklerinin azaltılması konusunda bilinçlendirmek ve  " Afete Hazırlık "  konusunda farkındalık ve bilgi düzeylerinin artırılması amacıyla Afete  Hazırlık  Kulübü  Rehbelliğinde,    4 Mart Pazartesi günü 11.15’te  okulumuzda deprem tatbikatı yapılmıştır.

Mrt

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen  İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması kapsamında öğrencilerimiz arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda ödüle hak kazanan 4-A sınıfından Merve YERLİ, 3-A sınıfından Berat AKTAŞ ve 2-A sınıfından Elif Eda KÖKSAL'a Okul Müdürü İbrahim PINARDAĞ tarafından hediyeleri takdim edildi. Okul Müdürü İbrahim PINARDAĞ, sınıf öğretmenleri rehberliğinde yarışmaya katılım gösteren tüm öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi.

Şbt

Dönem Sonu Faaliyetleri kapsamında öğrencilerimizle Bilgi Yarışması faaliyeti düzenledik. Öğrencilerimiz Bilgi Yarışmasında çok eğlendiler. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilerimize sürpriz hediyeler takdim ettik. Tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yarışmadaki gayretlerinden ötürü teşekkür eder, başarılarının daim olmasını dileriz.

Şbt

Dönem Sonu Faaliyetleri kapsamında 15.01.2024 tarihinde  öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle beraber Aksaray Belediyesi Şehitler Müzesini ve Somuncu Baba Külliyesini ziyaret ettik.

Ock

Aksaray Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilisi tarafından okulumuz öğrencilerine Çevre Farkındalık Eğitimi verilmiştir. Aksaray Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne bilgilendirici çalışmaları nedeniyle teşekkür ederiz.

DEĞERLİ VELİLERİMİZ;

Çocuğun eğitimi, kurum ve aile arasında paylaşılan bir sorumluluktur. Aileler çocuğun eğitimine ne kadar erken katılırlarsa çocuğun kazanımları da o oranda artar. Ailelerin eğitime katılımı, kurum ve ev arasındaki devamlılığı da sağlayarak kazanılan bilgi ve becerilerin pekiştirilmesinde ve çocuğun gelişiminin desteklenmesinde etkilidir.

Çocuklar zamanlarının büyük bir bölümünü aile ortamında geçirmektedir. Dolayısıyla çocuğun potansiyelinin geliştirilmesi ve kendini gerçekleştirmesi için uygun ortam ve koşulları hazırlamada ve desteklemede her ailenin önemli bir rolü bulunmaktadır. Bu amaçla aile eğitimi ve aile katılımı çalışmaları okul öncesi eğitim kademesinde uygulanan eğitim programlarının ayrılmaz bir parçası olarak görülmektedir. Uygulanan planlı ve sistemli bir süreç ile aile bireylerinin, özellikle de anne babaların, çocuk yetiştirme becerilerinin geliştirilmesi ve desteklenmesi gerekmektedir.  AİLE EĞİTİMİ BÜLTENİNE Okul Web Sitesi REHBERLİK Bölümünden veya https://tegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2023_12/22151008_bultenaralik2023.pdf bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Sınıf Öğretmenlerimiz rehberliğinde öğrenciler tarafından birbirinden güzel etkinlikler hazırlandı. Sözlük Tasarım Yarışması ve En İyi Cümle/Afiş Yarışmalarımızda okulumuz öğrencilerinin hazırladığı bu etkinliklerden seçerek ilgili okulumuza ulaştırdık.Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Eğitimde FATİH Projesi kapsamında Faz-3 Akıllı Tahta Kurulumu okulumuzun 1. ve 2. Sınıflarında tamamlanmış olup, kurulum süreci devam etmekte olduğundan diğer sınıflarımızın da Akıllı Tahta kurulumlarının önümüzdeki haftalarda tamamlanması beklenmektedir.

Kas

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´e Başöğretmenlik ünvanının verildiği bu anlamlı günde, okulumuzda Öğretmenler Günü kutlama programı gerçekleştirildi.       Görevini gayret ve fedakarlıkla yerine getiren Kıymetli  Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü aramızdan ayrılışının 85' inci yıl dönümünde rahmet,minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz.

Ekm

Okulumuzda Cumhuriyetimizin 100.Yılı Kutlamaları büyük bir coşku ve sevinçle gerçekleştirildi.  Cumhuriyetimizin 100. Yılı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun. Bizlere ilelebet payidar kalacak bu Cumhuriyeti emanet eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere vatanımız için canını veren şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ederiz."

Ekm

Okulumuzda boyası dökülen ve paslanan Okul Bahçe Kapısı ve Kamelya demirlerinin temizlik ve boyama  çalışmaları yapıldı.